Sadonkorjuupiiras

Valmista sadonkorjuupiiraan täyte.

Kuori ja hienonna sipulit.

Raasta kuoritut juurekset karkeaksi.

Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa.

Lisää joukkoon juuresraasteet ja kuullota ne käännellen.

Kaada joukkoon vesi ja kuumenna kiehuvaksi.

Hauduta seosta kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Mausta seos haudutuksen aikana.

Anna ylimääräisen nesteen haihtua.

Lisää juustoraaste.

Tarkista maku.

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

Sekoita nopeasti joukkoon maito ja öljy.

Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä täyte pohjan päälle.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista sadonkorjuupiirasta 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 132 grammaa

Emakko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 233g801kcal23.8g163.4g2.8g8.2g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl233g794kcal32.7g130.7g15.6g25.7g
Leivinjauhe 5.8g10kcal0.3g2.2g0g0g
Suola, annos 3g2.9g0kcal0g0g0g0g
Kevytmaito (Valio)117g54kcal3.7g5.6g1.8g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka53g462kcal0g0g52.5g0g
Sipuli (kuorittu)117g32kcal1.5g5.6g0.2g2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g9g10kcal0.7g1.5g0.1g0.2g
Porkkana 292g95kcal1.8g16.2g0.6g7.4g
Palsternakka 175g111kcal0.9g20.7g0.7g7.9g
Sellerimuhennos 117g66kcal2.6g8.4g2.1g2.1g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka18g154kcal0g0g17.5g0g
Vesi350g0kcal0g0g0g0g
Timjami 1.2g3.3kcal0.1g0.3g0.1g0.4g
Oregano, kuivattu 1.2g3.6kcal0.1g0.3g0.1g0.5g
Suola, annos 3g5.8g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.2g3.3kcal0.1g0.4g0g0.3g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g117g344kcal38.5g1.5g19.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3696g5886kcal213.6g713.6g227.8g109.4g
Valittu annoskoko1848g2943kcal106.8g356.8g113.9g54.7g
Annoskoko puolitettuna924g1471kcal53.4g178.4g57g27.4g
Arvot/100g100g159kcal5.8g19.3g6.2g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388323