Sadonkorjuupiiras

Valmista sadonkorjuupiiraan täyte.

Kuori ja hienonna sipulit.

Raasta kuoritut juurekset karkeaksi.

Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa.

Lisää joukkoon juuresraasteet ja kuullota ne käännellen.

Kaada joukkoon vesi ja kuumenna kiehuvaksi.

Hauduta seosta kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Mausta seos haudutuksen aikana.

Anna ylimääräisen nesteen haihtua.

Lisää juustoraaste.

Tarkista maku.

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

Sekoita nopeasti joukkoon maito ja öljy.

Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä täyte pohjan päälle.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista sadonkorjuupiirasta 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 132 grammaa

Emakko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 25g86kcal2.5g17.5g0.3g0.9g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl25g85kcal3.5g14g1.7g2.8g
Leivinjauhe 0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Kevytmaito (Valio)13g5.8kcal0.4g0.6g0.2g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka5.6g50kcal0g0g5.6g0g
Sipuli (kuorittu)13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1g1kcal0.1g0.2g0g0g
Porkkana 31g10kcal0.2g1.7g0.1g0.8g
Palsternakka 19g12kcal0.1g2.2g0.1g0.8g
Sellerimuhennos 13g7kcal0.3g0.9g0.2g0.2g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka1.9g17kcal0g0g1.9g0g
Vesi38g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0.1g0.4kcal0g0g0g0g
Oregano, kuivattu 0.1g0.4kcal0g0g0g0.1g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g13g37kcal4.1g0.2g2.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana396g630kcal22.8g76.2g24.4g11.6g
Valittu annoskoko198g315kcal11.4g38.1g12.2g5.8g
Annoskoko puolitettuna99g158kcal5.7g19.1g6.1g2.9g
Arvot/100g100g159kcal5.8g19.3g6.2g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388323