Sadonkorjuupiiras

Valmista sadonkorjuupiiraan täyte.

Kuori ja hienonna sipulit.

Raasta kuoritut juurekset karkeaksi.

Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa.

Lisää joukkoon juuresraasteet ja kuullota ne käännellen.

Kaada joukkoon vesi ja kuumenna kiehuvaksi.

Hauduta seosta kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Mausta seos haudutuksen aikana.

Anna ylimääräisen nesteen haihtua.

Lisää juustoraaste.

Tarkista maku.

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

Sekoita nopeasti joukkoon maito ja öljy.

Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä täyte pohjan päälle.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista sadonkorjuupiirasta 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 132 grammaa

Emakko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 267g915kcal27.2g186.7g3.2g9.3g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl267g907kcal37.3g149.4g17.9g29.3g
Leivinjauhe 6.7g12kcal0.3g2.5g0g0g
Suola, annos 3g3.3g0kcal0g0g0g0g
Kevytmaito (Valio)133g61kcal4.3g6.4g2g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka60g528kcal0g0g60g0g
Sipuli (kuorittu)133g36kcal1.7g6.4g0.3g2.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g11g11kcal0.8g1.7g0.1g0.2g
Porkkana 333g109kcal2.1g18.5g0.7g8.5g
Palsternakka 200g127kcal1g23.6g0.8g9g
Sellerimuhennos 133g75kcal3g9.6g2.4g2.3g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka20g176kcal0g0g20g0g
Vesi400g0kcal0g0g0g0g
Timjami 1.3g3.8kcal0.1g0.4g0.1g0.5g
Oregano, kuivattu 1.3g4.1kcal0.1g0.3g0.1g0.6g
Suola, annos 3g6.7g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.3g3.7kcal0.1g0.5g0g0.4g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g133g394kcal44g1.7g22.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4224g6727kcal244g815.4g260.6g124.8g
Valittu annoskoko2112g3363kcal122g407.7g130.3g62.4g
Annoskoko puolitettuna1056g1682kcal61g203.9g65.2g31.2g
Arvot/100g100g159kcal5.8g19.3g6.2g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388323