Sadonkorjuupiiras

Valmista sadonkorjuupiiraan täyte.

Kuori ja hienonna sipulit.

Raasta kuoritut juurekset karkeaksi.

Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa.

Lisää joukkoon juuresraasteet ja kuullota ne käännellen.

Kaada joukkoon vesi ja kuumenna kiehuvaksi.

Hauduta seosta kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Mausta seos haudutuksen aikana.

Anna ylimääräisen nesteen haihtua.

Lisää juustoraaste.

Tarkista maku.

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

Sekoita nopeasti joukkoon maito ja öljy.

Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä täyte pohjan päälle.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista sadonkorjuupiirasta 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 132 grammaa

Emakko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 300g1030kcal30.6g210.1g3.6g10.5g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl300g1020kcal42g168.1g20.1g33g
Leivinjauhe 7.5g13kcal0.4g2.8g0g0g
Suola, annos 3g3.8g0kcal0g0g0g0g
Kevytmaito (Valio)150g69kcal4.8g7.2g2.3g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka68g594kcal0g0g67.5g0g
Sipuli (kuorittu)150g41kcal2g7.2g0.3g2.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g12g13kcal0.9g2g0.1g0.2g
Porkkana 375g123kcal2.3g20.9g0.8g9.6g
Palsternakka 225g143kcal1.1g26.6g0.9g10.1g
Sellerimuhennos 150g85kcal3.3g10.8g2.7g2.6g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka23g198kcal0g0g22.5g0g
Vesi450g0kcal0g0g0g0g
Timjami 1.5g4.2kcal0.1g0.4g0.1g0.6g
Oregano, kuivattu 1.5g4.6kcal0.2g0.3g0.2g0.6g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.5g4.2kcal0.2g0.6g0g0.4g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g150g443kcal49.5g2g25.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4752g7567kcal274.8g918g293.2g140.4g
Valittu annoskoko2376g3783kcal137.4g459g146.6g70.2g
Annoskoko puolitettuna1188g1892kcal68.7g229.5g73.3g35.1g
Arvot/100g100g159kcal5.8g19.3g6.2g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388323