Sadonkorjuupiiras

Valmista sadonkorjuupiiraan täyte.

Kuori ja hienonna sipulit.

Raasta kuoritut juurekset karkeaksi.

Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa.

Lisää joukkoon juuresraasteet ja kuullota ne käännellen.

Kaada joukkoon vesi ja kuumenna kiehuvaksi.

Hauduta seosta kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Mausta seos haudutuksen aikana.

Anna ylimääräisen nesteen haihtua.

Lisää juustoraaste.

Tarkista maku.

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

Sekoita nopeasti joukkoon maito ja öljy.

Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä täyte pohjan päälle.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista sadonkorjuupiirasta 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 132 grammaa

Emakko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 33g114kcal3.4g23.3g0.4g1.2g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl33g113kcal4.7g18.7g2.2g3.7g
Leivinjauhe 0.8g1.5kcal0g0.3g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Kevytmaito (Valio)17g7.7kcal0.5g0.8g0.3g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka7.5g66kcal0g0g7.5g0g
Sipuli (kuorittu)17g4.5kcal0.2g0.8g0g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.3g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Porkkana 42g14kcal0.3g2.3g0.1g1.1g
Palsternakka 25g16kcal0.1g3g0.1g1.1g
Sellerimuhennos 17g9kcal0.4g1.2g0.3g0.3g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka2.5g22kcal0g0g2.5g0g
Vesi50g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0.2g0.5kcal0g0g0g0.1g
Oregano, kuivattu 0.2g0.5kcal0g0g0g0.1g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g17g49kcal5.5g0.2g2.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana528g841kcal30.4g101.8g32.4g15.8g
Valittu annoskoko264g421kcal15.2g50.9g16.2g7.9g
Annoskoko puolitettuna132g210kcal7.6g25.5g8.1g4g
Arvot/100g100g159kcal5.8g19.3g6.1g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388323