Sadonkorjuupiiras

Valmista sadonkorjuupiiraan täyte.

Kuori ja hienonna sipulit.

Raasta kuoritut juurekset karkeaksi.

Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa.

Lisää joukkoon juuresraasteet ja kuullota ne käännellen.

Kaada joukkoon vesi ja kuumenna kiehuvaksi.

Hauduta seosta kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Mausta seos haudutuksen aikana.

Anna ylimääräisen nesteen haihtua.

Lisää juustoraaste.

Tarkista maku.

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

Sekoita nopeasti joukkoon maito ja öljy.

Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä täyte pohjan päälle.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista sadonkorjuupiirasta 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 132 grammaa

Emakko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 333g1144kcal34g233.4g4g11.7g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl333g1134kcal46.7g186.7g22.3g36.7g
Leivinjauhe 8.3g15kcal0.4g3.2g0g0g
Suola, annos 3g4.2g0kcal0g0g0g0g
Kevytmaito (Valio)167g77kcal5.3g8g2.5g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka75g660kcal0g0g75g0g
Sipuli (kuorittu)167g45kcal2.2g8g0.3g2.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g13g14kcal1.1g2.2g0.1g0.3g
Porkkana 417g136kcal2.6g23.2g0.8g10.6g
Palsternakka 250g159kcal1.3g29.5g1g11.3g
Sellerimuhennos 167g94kcal3.7g12.1g3g2.9g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka25g220kcal0g0g25g0g
Vesi500g0kcal0g0g0g0g
Timjami 1.7g4.7kcal0.2g0.4g0.1g0.6g
Oregano, kuivattu 1.7g5.1kcal0.2g0.4g0.2g0.7g
Suola, annos 3g8.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.7g4.7kcal0.2g0.6g0.1g0.4g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g167g492kcal55g2.2g28.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5280g8408kcal305.8g1019.8g325.4g156g
Valittu annoskoko2640g4204kcal152.9g509.9g162.7g78g
Annoskoko puolitettuna1320g2102kcal76.5g255g81.4g39g
Arvot/100g100g159kcal5.8g19.3g6.2g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388323