Sadonkorjuupiiras

Valmista sadonkorjuupiiraan täyte.

Kuori ja hienonna sipulit.

Raasta kuoritut juurekset karkeaksi.

Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa.

Lisää joukkoon juuresraasteet ja kuullota ne käännellen.

Kaada joukkoon vesi ja kuumenna kiehuvaksi.

Hauduta seosta kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Mausta seos haudutuksen aikana.

Anna ylimääräisen nesteen haihtua.

Lisää juustoraaste.

Tarkista maku.

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

Sekoita nopeasti joukkoon maito ja öljy.

Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä täyte pohjan päälle.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista sadonkorjuupiirasta 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 132 grammaa

Emakko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 400g1373kcal40.8g280g4.8g14g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl400g1360kcal56g224g26.8g44g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.8g0g0.1g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Kevytmaito (Valio)200g92kcal6.4g9.6g3g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka90g792kcal0g0g90g0g
Sipuli (kuorittu)200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g16g17kcal1.3g2.6g0.1g0.3g
Porkkana 500g163kcal3.1g27.8g1g12.7g
Palsternakka 300g191kcal1.5g35.4g1.2g13.5g
Sellerimuhennos 200g113kcal4.4g14.5g3.6g3.5g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka30g264kcal0g0g30g0g
Vesi600g0kcal0g0g0g0g
Timjami 2g5.7kcal0.2g0.5g0.1g0.7g
Oregano, kuivattu 2g6.1kcal0.2g0.4g0.2g0.9g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 2g5.6kcal0.2g0.8g0.1g0.5g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g200g590kcal66g2.6g34g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6334g10086kcal366.4g1223.2g390.6g187.2g
Valittu annoskoko3167g5043kcal183.2g611.6g195.3g93.6g
Annoskoko puolitettuna1584g2522kcal91.6g305.8g97.7g46.8g
Arvot/100g100g159kcal5.8g19.3g6.2g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388323