Sadonkorjuupiiras

Valmista sadonkorjuupiiraan täyte.

Kuori ja hienonna sipulit.

Raasta kuoritut juurekset karkeaksi.

Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa.

Lisää joukkoon juuresraasteet ja kuullota ne käännellen.

Kaada joukkoon vesi ja kuumenna kiehuvaksi.

Hauduta seosta kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Mausta seos haudutuksen aikana.

Anna ylimääräisen nesteen haihtua.

Lisää juustoraaste.

Tarkista maku.

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

Sekoita nopeasti joukkoon maito ja öljy.

Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä täyte pohjan päälle.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista sadonkorjuupiirasta 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 132 grammaa

Emakko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 42g143kcal4.2g29.2g0.5g1.5g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl42g142kcal5.8g23.3g2.8g4.6g
Leivinjauhe 1g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Kevytmaito (Valio)21g10kcal0.7g1g0.3g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka9g83kcal0g0g9.4g0g
Sipuli (kuorittu)21g5.6kcal0.3g1g0g0.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.7g1.7kcal0.1g0.3g0g0g
Porkkana 52g17kcal0.3g2.9g0.1g1.3g
Palsternakka 31g20kcal0.2g3.7g0.1g1.4g
Sellerimuhennos 21g12kcal0.5g1.5g0.4g0.4g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka3.1g28kcal0g0g3.1g0g
Vesi63g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Oregano, kuivattu 0.2g0.6kcal0g0g0g0.1g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g21g62kcal6.9g0.3g3.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana660g1051kcal38.2g127.6g40.4g19.8g
Valittu annoskoko330g525kcal19.1g63.8g20.2g9.9g
Annoskoko puolitettuna165g263kcal9.6g31.9g10.1g5g
Arvot/100g100g159kcal5.8g19.3g6.1g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388323