Sadonkorjuupiiras

Valmista sadonkorjuupiiraan täyte.

Kuori ja hienonna sipulit.

Raasta kuoritut juurekset karkeaksi.

Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa.

Lisää joukkoon juuresraasteet ja kuullota ne käännellen.

Kaada joukkoon vesi ja kuumenna kiehuvaksi.

Hauduta seosta kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Mausta seos haudutuksen aikana.

Anna ylimääräisen nesteen haihtua.

Lisää juustoraaste.

Tarkista maku.

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

Sekoita nopeasti joukkoon maito ja öljy.

Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä täyte pohjan päälle.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista sadonkorjuupiirasta 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 132 grammaa

Emakko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 50g172kcal5.1g35g0.6g1.8g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl50g170kcal7g28g3.4g5.5g
Leivinjauhe 1.3g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Kevytmaito (Valio)25g12kcal0.8g1.2g0.4g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka11g99kcal0g0g11.3g0g
Sipuli (kuorittu)25g6.8kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2g2.1kcal0.2g0.3g0g0g
Porkkana 63g20kcal0.4g3.5g0.1g1.6g
Palsternakka 38g24kcal0.2g4.4g0.2g1.7g
Sellerimuhennos 25g14kcal0.6g1.8g0.5g0.4g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka3.8g33kcal0g0g3.8g0g
Vesi75g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0.3g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Oregano, kuivattu 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.3g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g25g74kcal8.3g0.3g4.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana792g1261kcal46g153g49.4g23.4g
Valittu annoskoko396g631kcal23g76.5g24.7g11.7g
Annoskoko puolitettuna198g315kcal11.5g38.3g12.4g5.9g
Arvot/100g100g159kcal5.8g19.3g6.2g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388323