Sadonkorjuupiiras

Valmista sadonkorjuupiiraan täyte.

Kuori ja hienonna sipulit.

Raasta kuoritut juurekset karkeaksi.

Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa.

Lisää joukkoon juuresraasteet ja kuullota ne käännellen.

Kaada joukkoon vesi ja kuumenna kiehuvaksi.

Hauduta seosta kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Mausta seos haudutuksen aikana.

Anna ylimääräisen nesteen haihtua.

Lisää juustoraaste.

Tarkista maku.

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

Sekoita nopeasti joukkoon maito ja öljy.

Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä täyte pohjan päälle.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista sadonkorjuupiirasta 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 132 grammaa

Emakko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 58g200kcal5.9g40.8g0.7g2g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl58g198kcal8.2g32.7g3.9g6.4g
Leivinjauhe 1.5g2.6kcal0.1g0.6g0g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Kevytmaito (Valio)29g13kcal0.9g1.4g0.4g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka13g116kcal0g0g13.1g0g
Sipuli (kuorittu)29g7.9kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.3g2.4kcal0.2g0.4g0g0g
Porkkana 73g24kcal0.5g4.1g0.1g1.9g
Palsternakka 44g28kcal0.2g5.2g0.2g2g
Sellerimuhennos 29g16kcal0.6g2.1g0.5g0.5g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka4.4g39kcal0g0g4.4g0g
Vesi88g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Oregano, kuivattu 0.3g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g29g86kcal9.6g0.4g5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana924g1471kcal53.2g178.8g56.8g27.2g
Valittu annoskoko462g736kcal26.6g89.4g28.4g13.6g
Annoskoko puolitettuna231g368kcal13.3g44.7g14.2g6.8g
Arvot/100g100g159kcal5.8g19.3g6.1g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388323