Sadonkorjuupiiras

Valmista sadonkorjuupiiraan täyte.

Kuori ja hienonna sipulit.

Raasta kuoritut juurekset karkeaksi.

Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa.

Lisää joukkoon juuresraasteet ja kuullota ne käännellen.

Kaada joukkoon vesi ja kuumenna kiehuvaksi.

Hauduta seosta kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Mausta seos haudutuksen aikana.

Anna ylimääräisen nesteen haihtua.

Lisää juustoraaste.

Tarkista maku.

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

Sekoita nopeasti joukkoon maito ja öljy.

Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä täyte pohjan päälle.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista sadonkorjuupiirasta 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 132 grammaa

Emakko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 67g229kcal6.8g46.7g0.8g2.3g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl67g227kcal9.3g37.3g4.5g7.3g
Leivinjauhe 1.7g2.9kcal0.1g0.6g0g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Kevytmaito (Valio)33g15kcal1.1g1.6g0.5g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka15g132kcal0g0g15g0g
Sipuli (kuorittu)33g9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.7g2.8kcal0.2g0.4g0g0.1g
Porkkana 83g27kcal0.5g4.6g0.2g2.1g
Palsternakka 50g32kcal0.3g5.9g0.2g2.3g
Sellerimuhennos 33g19kcal0.7g2.4g0.6g0.6g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka5g44kcal0g0g5g0g
Vesi100g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0.3g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Oregano, kuivattu 0.3g1kcal0g0.1g0g0.1g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.3g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g33g98kcal11g0.4g5.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1056g1681kcal60.8g203.6g65.2g31.2g
Valittu annoskoko528g841kcal30.4g101.8g32.6g15.6g
Annoskoko puolitettuna264g420kcal15.2g50.9g16.3g7.8g
Arvot/100g100g159kcal5.8g19.3g6.2g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388323