Sadonkorjuupiiras

Valmista sadonkorjuupiiraan täyte.

Kuori ja hienonna sipulit.

Raasta kuoritut juurekset karkeaksi.

Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa.

Lisää joukkoon juuresraasteet ja kuullota ne käännellen.

Kaada joukkoon vesi ja kuumenna kiehuvaksi.

Hauduta seosta kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Mausta seos haudutuksen aikana.

Anna ylimääräisen nesteen haihtua.

Lisää juustoraaste.

Tarkista maku.

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

Sekoita nopeasti joukkoon maito ja öljy.

Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä täyte pohjan päälle.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista sadonkorjuupiirasta 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 132 grammaa

Emakko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 75g257kcal7.6g52.5g0.9g2.6g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl75g255kcal10.5g42g5g8.3g
Leivinjauhe 1.9g3.3kcal0.1g0.7g0g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Kevytmaito (Valio)38g17kcal1.2g1.8g0.6g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka17g149kcal0g0g16.9g0g
Sipuli (kuorittu)38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3g3.1kcal0.2g0.5g0g0.1g
Porkkana 94g31kcal0.6g5.2g0.2g2.4g
Palsternakka 56g36kcal0.3g6.6g0.2g2.5g
Sellerimuhennos 38g21kcal0.8g2.7g0.7g0.7g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka5.6g50kcal0g0g5.6g0g
Vesi113g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0.4g1.1kcal0g0.1g0g0.1g
Oregano, kuivattu 0.4g1.1kcal0g0.1g0g0.2g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.4g1kcal0g0.1g0g0.1g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g38g111kcal12.4g0.5g6.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1188g1892kcal68.4g229.2g73.2g35.2g
Valittu annoskoko594g946kcal34.2g114.6g36.6g17.6g
Annoskoko puolitettuna297g473kcal17.1g57.3g18.3g8.8g
Arvot/100g100g159kcal5.8g19.3g6.2g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388323