Sadonkorjuupiiras

Valmista sadonkorjuupiiraan täyte.

Kuori ja hienonna sipulit.

Raasta kuoritut juurekset karkeaksi.

Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa.

Lisää joukkoon juuresraasteet ja kuullota ne käännellen.

Kaada joukkoon vesi ja kuumenna kiehuvaksi.

Hauduta seosta kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Mausta seos haudutuksen aikana.

Anna ylimääräisen nesteen haihtua.

Lisää juustoraaste.

Tarkista maku.

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

Sekoita nopeasti joukkoon maito ja öljy.

Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä täyte pohjan päälle.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista sadonkorjuupiirasta 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 132 grammaa

Emakko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 800g2745kcal81.5g560g9.6g28g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl800g2720kcal112g448g53.6g88g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.6g0g0.1g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Kevytmaito (Valio)400g184kcal12.8g19.2g6g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka180g1584kcal0g0g180g0g
Sipuli (kuorittu)400g108kcal5.2g19.2g0.8g6.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g32g33kcal2.5g5.2g0.2g0.6g
Porkkana 1000g327kcal6.2g55.6g2g25.5g
Palsternakka 600g382kcal3g70.8g2.4g27g
Sellerimuhennos 400g225kcal8.9g28.9g7.2g7g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka60g528kcal0g0g60g0g
Vesi1200g0kcal0g0g0g0g
Timjami 4g11kcal0.4g1.1g0.3g1.5g
Oregano, kuivattu 4g12kcal0.4g0.9g0.4g1.7g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g400g1180kcal132g5.2g68g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12668g20172kcal732.6g2446.4g781.2g374.6g
Valittu annoskoko6334g10086kcal366.3g1223.2g390.6g187.3g
Annoskoko puolitettuna3167g5043kcal183.2g611.6g195.3g93.7g
Arvot/100g100g159kcal5.8g19.3g6.2g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388323