Sadonkorjuupiiras

Valmista sadonkorjuupiiraan täyte.

Kuori ja hienonna sipulit.

Raasta kuoritut juurekset karkeaksi.

Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa.

Lisää joukkoon juuresraasteet ja kuullota ne käännellen.

Kaada joukkoon vesi ja kuumenna kiehuvaksi.

Hauduta seosta kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Mausta seos haudutuksen aikana.

Anna ylimääräisen nesteen haihtua.

Lisää juustoraaste.

Tarkista maku.

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

Sekoita nopeasti joukkoon maito ja öljy.

Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä täyte pohjan päälle.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista sadonkorjuupiirasta 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 132 grammaa

Emakko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 83g286kcal8.5g58.4g1g2.9g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl83g283kcal11.7g46.7g5.6g9.2g
Leivinjauhe 2.1g3.7kcal0.1g0.8g0g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Kevytmaito (Valio)42g19kcal1.3g2g0.6g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka19g165kcal0g0g18.8g0g
Sipuli (kuorittu)42g11kcal0.5g2g0.1g0.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3.3g3.5kcal0.3g0.5g0g0.1g
Porkkana 104g34kcal0.6g5.8g0.2g2.7g
Palsternakka 63g40kcal0.3g7.4g0.3g2.8g
Sellerimuhennos 42g24kcal0.9g3g0.8g0.7g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka6.3g55kcal0g0g6.3g0g
Vesi125g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0.4g1.2kcal0g0.1g0g0.2g
Oregano, kuivattu 0.4g1.3kcal0g0.1g0g0.2g
Suola, annos 3g2.1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.4g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g42g123kcal13.8g0.5g7.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1320g2103kcal76g255g81.6g39.2g
Valittu annoskoko660g1051kcal38g127.5g40.8g19.6g
Annoskoko puolitettuna330g526kcal19g63.8g20.4g9.8g
Arvot/100g100g159kcal5.8g19.3g6.2g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388323