Sadonkorjuupiiras

Valmista sadonkorjuupiiraan täyte.

Kuori ja hienonna sipulit.

Raasta kuoritut juurekset karkeaksi.

Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa.

Lisää joukkoon juuresraasteet ja kuullota ne käännellen.

Kaada joukkoon vesi ja kuumenna kiehuvaksi.

Hauduta seosta kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Mausta seos haudutuksen aikana.

Anna ylimääräisen nesteen haihtua.

Lisää juustoraaste.

Tarkista maku.

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

Sekoita nopeasti joukkoon maito ja öljy.

Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä täyte pohjan päälle.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista sadonkorjuupiirasta 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 132 grammaa

Emakko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 100g343kcal10.2g70g1.2g3.5g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl100g340kcal14g56g6.7g11g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Kevytmaito (Valio)50g23kcal1.6g2.4g0.8g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka23g198kcal0g0g22.5g0g
Sipuli (kuorittu)50g14kcal0.7g2.4g0.1g0.9g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4g4.2kcal0.3g0.7g0g0.1g
Porkkana 125g41kcal0.8g7g0.3g3.2g
Palsternakka 75g48kcal0.4g8.9g0.3g3.4g
Sellerimuhennos 50g28kcal1.1g3.6g0.9g0.9g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka7.5g66kcal0g0g7.5g0g
Vesi150g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0.5g1.4kcal0g0.1g0g0.2g
Oregano, kuivattu 0.5g1.5kcal0.1g0.1g0.1g0.2g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g50g148kcal16.5g0.7g8.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1584g2522kcal91.8g306g97.8g47g
Valittu annoskoko792g1261kcal45.9g153g48.9g23.5g
Annoskoko puolitettuna396g631kcal23g76.5g24.5g11.8g
Arvot/100g100g159kcal5.8g19.3g6.2g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388323