Sadonkorjuupiiras

Valmista sadonkorjuupiiraan täyte.

Kuori ja hienonna sipulit.

Raasta kuoritut juurekset karkeaksi.

Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa.

Lisää joukkoon juuresraasteet ja kuullota ne käännellen.

Kaada joukkoon vesi ja kuumenna kiehuvaksi.

Hauduta seosta kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Mausta seos haudutuksen aikana.

Anna ylimääräisen nesteen haihtua.

Lisää juustoraaste.

Tarkista maku.

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

Sekoita nopeasti joukkoon maito ja öljy.

Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä täyte pohjan päälle.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista sadonkorjuupiirasta 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 132 grammaa

Emakko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 117g400kcal11.9g81.7g1.4g4.1g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl117g397kcal16.3g65.4g7.8g12.8g
Leivinjauhe 2.9g5.1kcal0.2g1.1g0g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Kevytmaito (Valio)58g27kcal1.9g2.8g0.9g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka26g231kcal0g0g26.3g0g
Sipuli (kuorittu)58g16kcal0.8g2.8g0.1g1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4.7g4.9kcal0.4g0.8g0g0.1g
Porkkana 146g48kcal0.9g8.1g0.3g3.7g
Palsternakka 88g56kcal0.4g10.3g0.4g3.9g
Sellerimuhennos 58g33kcal1.3g4.2g1.1g1g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka8.8g77kcal0g0g8.8g0g
Vesi175g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0.6g1.6kcal0.1g0.2g0g0.2g
Oregano, kuivattu 0.6g1.8kcal0.1g0.1g0.1g0.2g
Suola, annos 3g2.9g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.6g1.6kcal0.1g0.2g0g0.2g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g58g172kcal19.3g0.8g9.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1849g2943kcal107.4g357g114.2g54.4g
Valittu annoskoko924g1471kcal53.7g178.5g57.1g27.2g
Annoskoko puolitettuna462g736kcal26.9g89.3g28.6g13.6g
Arvot/100g100g159kcal5.8g19.3g6.2g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388323