Bolognese (jamieoliver)

2 viipaletta pekonia ohuina siivuina
2 keskikokoista sipulia silputtuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
2 porkkanaa silputtuna
2 lehtisellerin vartta silputtuna
oliiviöljyä
2 runsasta tl oreganoa
500 g jauhelihaa, mieluiten sika-nautaa
2 tlk tomaattimurskaa (a 400 g)
merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria
pieni ruukku tuoretta basilikaa

1) Pane iso paistokasari keskilämmölle tai kuumalle lämmölle.

Laita kasariin kaksi lorausta oliiviöljyä, pekoni ja oregano ja paista kunnes pekoni on kullanruskeaa.

Lisää kasariin silputut kasvikset ja paista puolen minuutin välein sekoitellen yhteensä noin 7 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät ja saavat hiukan väriä.

2) Sekoita joukkoon jauheliha ja tomaattimurska.

Lisää myös toisen tomaattipurkillisen verran vettä.

Mausta runsaalla hyppysellisellä suolaa ja mustapippuria.

3) Nypi basilikasta lehdet ja pane ne hetkeksi jääkaappiin.

Pilko varret ja lisää ne kastikkeeseen.

Kuumenna kastike kiehuvaksi.

4) Alenna lämpöä ja hauduta puolittain kannen alla 1 tunti välillä hämmennellen.

5) Ota kansi pois ja hauuta ilman kantta ajoittain sekoitellen vielä 30 min. Jos kastike näyttää kuivalta lisää tilkka vettä.

6) Revi joukkoon loput basilikanlehdet.

Lähde
Jamien ruokavallankumous
readme.

fi

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 275 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parmankinkku, leikkel (Pirkka), annos 16g131g340kcal35.3g0g22.2g0g
Sipuli (kuorittu)280g76kcal3.6g13.5g0.6g4.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g16g17kcal1.3g2.7g0.1g0.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g304g85kcal1.8g18.1g0.6g7.6g
Lehtiselleri 117g15kcal1.3g1.3g0.2g1.2g
Oliiviöljy 98g868kcal0g0g98.1g0g
Oregano, kuivattu 12g36kcal1.3g2.5g1.2g5g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha935g1551kcal177.5g0g93.4g0g
Tomaattimurska (Euro shopper)1168g350kcal11.7g46.7g4.7g2.3g
Tomaattipyree,euroshopper164g131kcal5.6g31.1g1.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 584g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 7g20kcal0.8g2.7g0.2g1.9g
Basilika, tuore35g14kcal1.1g1.8g0.3g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7700g7004kcal482.6g240.8g446.4g49g
Valittu annoskoko3850g3502kcal241.3g120.4g223.2g24.5g
Annoskoko puolitettuna1925g1751kcal120.7g60.2g111.6g12.3g
Arvot/100g100g91kcal6.3g3.1g5.8g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=389954