Bolognese (jamieoliver)

2 viipaletta pekonia ohuina siivuina
2 keskikokoista sipulia silputtuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
2 porkkanaa silputtuna
2 lehtisellerin vartta silputtuna
oliiviöljyä
2 runsasta tl oreganoa
500 g jauhelihaa, mieluiten sika-nautaa
2 tlk tomaattimurskaa (a 400 g)
merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria
pieni ruukku tuoretta basilikaa

1) Pane iso paistokasari keskilämmölle tai kuumalle lämmölle.

Laita kasariin kaksi lorausta oliiviöljyä, pekoni ja oregano ja paista kunnes pekoni on kullanruskeaa.

Lisää kasariin silputut kasvikset ja paista puolen minuutin välein sekoitellen yhteensä noin 7 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät ja saavat hiukan väriä.

2) Sekoita joukkoon jauheliha ja tomaattimurska.

Lisää myös toisen tomaattipurkillisen verran vettä.

Mausta runsaalla hyppysellisellä suolaa ja mustapippuria.

3) Nypi basilikasta lehdet ja pane ne hetkeksi jääkaappiin.

Pilko varret ja lisää ne kastikkeeseen.

Kuumenna kastike kiehuvaksi.

4) Alenna lämpöä ja hauduta puolittain kannen alla 1 tunti välillä hämmennellen.

5) Ota kansi pois ja hauuta ilman kantta ajoittain sekoitellen vielä 30 min. Jos kastike näyttää kuivalta lisää tilkka vettä.

6) Revi joukkoon loput basilikanlehdet.

Lähde
Jamien ruokavallankumous
readme.

fi

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 275 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parmankinkku, leikkel (Pirkka), annos 16g168g437kcal45.4g0g28.6g0g
Sipuli (kuorittu)360g97kcal4.7g17.3g0.7g6.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g21g22kcal1.7g3.4g0.1g0.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g391g109kcal2.3g23.2g0.8g9.8g
Lehtiselleri 150g19kcal1.7g1.7g0.3g1.5g
Oliiviöljy 126g1116kcal0g0g126.2g0g
Oregano, kuivattu 15g46kcal1.7g3.2g1.5g6.4g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1202g1994kcal228.3g0g120.1g0g
Tomaattimurska (Euro shopper)1502g451kcal15g60.1g6g3g
Tomaattipyree,euroshopper210g168kcal7.1g39.9g2.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 751g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 9g25kcal1g3.5g0.3g2.4g
Basilika, tuore45g18kcal1.4g2.3g0.4g1.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9900g9005kcal620.6g309.2g574.2g62.8g
Valittu annoskoko4950g4503kcal310.3g154.6g287.1g31.4g
Annoskoko puolitettuna2475g2251kcal155.2g77.3g143.6g15.7g
Arvot/100g100g91kcal6.3g3.1g5.8g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=389954