Lihakastike (kerma+pippuri)

Poista lihasta nahka ja läskit.

Pilko ja ruskista pannulla muutamassa erässä.

Huuhtele pannu välillä vedellä ja kaada vesi kattilaan lihojen päälle.

Ripottele vehnäjauhot viimeisen lihaerän päälle ja anna ruskistua.

Lisää pilkotut sipulit kattilaan, mausta suolalla ja pippureilla.

Keittele muutama tunti välillä sekoittaen, ettei jauhosuuruste pala pohjaan kiinni.

Kun liha on mureaa, lisää kerma ja Maizenaa (1dl), kiehauta kypsäksi.

Tarkista maku ja nauti esim.

lanttulaatikon kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 292 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Uuniliha possu (Ei tiedossa), annos 100g500g650kcal5g5g5g5g
Vehnäjauho puolikarkea 33g112kcal3.3g22.8g0.4g1.1g
Sipuli (kuorittu)90g24kcal1.2g4.3g0.2g1.5g
Vesi500g0kcal0g0g0g0g
Suuruste, ruskea kastike (Maizena), annos 15g30g114kcal0.3g27.6g0.1g0g
Oliiviöljy 15g133kcal0g0g15g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2335g2065kcal19.6g119.4g41.4g15.2g
Valittu annoskoko1168g1032kcal9.8g59.7g20.7g7.6g
Annoskoko puolitettuna584g516kcal4.9g29.9g10.4g3.8g
Arvot/100g100g88kcal0.8g5.1g1.8g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=390026