Lihakastike (kerma+pippuri)

Poista lihasta nahka ja läskit.

Pilko ja ruskista pannulla muutamassa erässä.

Huuhtele pannu välillä vedellä ja kaada vesi kattilaan lihojen päälle.

Ripottele vehnäjauhot viimeisen lihaerän päälle ja anna ruskistua.

Lisää pilkotut sipulit kattilaan, mausta suolalla ja pippureilla.

Keittele muutama tunti välillä sekoittaen, ettei jauhosuuruste pala pohjaan kiinni.

Kun liha on mureaa, lisää kerma ja Maizenaa (1dl), kiehauta kypsäksi.

Tarkista maku ja nauti esim.

lanttulaatikon kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 292 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Uuniliha possu (Ei tiedossa), annos 100g750g975kcal7.5g7.5g7.5g7.5g
Vehnäjauho puolikarkea 49g167kcal5g34.1g0.6g1.7g
Sipuli (kuorittu)135g37kcal1.8g6.5g0.3g2.3g
Vesi750g0kcal0g0g0g0g
Suuruste, ruskea kastike (Maizena), annos 15g45g171kcal0.5g41.4g0.2g0g
Oliiviöljy 23g199kcal0g0g22.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3504g3099kcal29.6g179g62.2g23g
Valittu annoskoko1752g1549kcal14.8g89.5g31.1g11.5g
Annoskoko puolitettuna876g775kcal7.4g44.8g15.6g5.8g
Arvot/100g100g88kcal0.8g5.1g1.8g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=390026