Lihakastike (kerma+pippuri)

Poista lihasta nahka ja läskit.

Pilko ja ruskista pannulla muutamassa erässä.

Huuhtele pannu välillä vedellä ja kaada vesi kattilaan lihojen päälle.

Ripottele vehnäjauhot viimeisen lihaerän päälle ja anna ruskistua.

Lisää pilkotut sipulit kattilaan, mausta suolalla ja pippureilla.

Keittele muutama tunti välillä sekoittaen, ettei jauhosuuruste pala pohjaan kiinni.

Kun liha on mureaa, lisää kerma ja Maizenaa (1dl), kiehauta kypsäksi.

Tarkista maku ja nauti esim.

lanttulaatikon kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 292 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Uuniliha possu (Ei tiedossa), annos 100g1000g1301kcal10g10g10g10g
Vehnäjauho puolikarkea 65g223kcal6.6g45.5g0.8g2.3g
Sipuli (kuorittu)180g49kcal2.3g8.6g0.4g3.1g
Vesi1000g0kcal0g0g0g0g
Suuruste, ruskea kastike (Maizena), annos 15g60g228kcal0.6g55.2g0.3g0g
Oliiviöljy 30g265kcal0g0g30g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4672g4132kcal39g238.6g83g30.8g
Valittu annoskoko2336g2066kcal19.5g119.3g41.5g15.4g
Annoskoko puolitettuna1168g1033kcal9.8g59.7g20.8g7.7g
Arvot/100g100g88kcal0.8g5.1g1.8g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=390026