Lihakastike (kerma+pippuri)

Poista lihasta nahka ja läskit.

Pilko ja ruskista pannulla muutamassa erässä.

Huuhtele pannu välillä vedellä ja kaada vesi kattilaan lihojen päälle.

Ripottele vehnäjauhot viimeisen lihaerän päälle ja anna ruskistua.

Lisää pilkotut sipulit kattilaan, mausta suolalla ja pippureilla.

Keittele muutama tunti välillä sekoittaen, ettei jauhosuuruste pala pohjaan kiinni.

Kun liha on mureaa, lisää kerma ja Maizenaa (1dl), kiehauta kypsäksi.

Tarkista maku ja nauti esim.

lanttulaatikon kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 292 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Uuniliha possu (Ei tiedossa), annos 100g1126g1463kcal11.3g11.3g11.3g11.3g
Vehnäjauho puolikarkea 73g251kcal7.5g51.2g0.9g2.6g
Sipuli (kuorittu)203g55kcal2.6g9.7g0.4g3.4g
Vesi1126g0kcal0g0g0g0g
Suuruste, ruskea kastike (Maizena), annos 15g68g257kcal0.7g62.1g0.3g0g
Oliiviöljy 34g299kcal0g0g33.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5256g4648kcal44.2g268.6g93.4g34.6g
Valittu annoskoko2628g2324kcal22.1g134.3g46.7g17.3g
Annoskoko puolitettuna1314g1162kcal11.1g67.2g23.4g8.7g
Arvot/100g100g88kcal0.8g5.1g1.8g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=390026