Lihakastike (kerma+pippuri)

Poista lihasta nahka ja läskit.

Pilko ja ruskista pannulla muutamassa erässä.

Huuhtele pannu välillä vedellä ja kaada vesi kattilaan lihojen päälle.

Ripottele vehnäjauhot viimeisen lihaerän päälle ja anna ruskistua.

Lisää pilkotut sipulit kattilaan, mausta suolalla ja pippureilla.

Keittele muutama tunti välillä sekoittaen, ettei jauhosuuruste pala pohjaan kiinni.

Kun liha on mureaa, lisää kerma ja Maizenaa (1dl), kiehauta kypsäksi.

Tarkista maku ja nauti esim.

lanttulaatikon kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 292 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Uuniliha possu (Ei tiedossa), annos 100g1251g1626kcal12.5g12.5g12.5g12.5g
Vehnäjauho puolikarkea 81g279kcal8.3g56.9g1g2.8g
Sipuli (kuorittu)225g61kcal2.9g10.8g0.5g3.8g
Vesi1251g0kcal0g0g0g0g
Suuruste, ruskea kastike (Maizena), annos 15g75g285kcal0.8g69g0.4g0g
Oliiviöljy 38g332kcal0g0g37.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5840g5165kcal49g298.4g103.8g38.2g
Valittu annoskoko2920g2582kcal24.5g149.2g51.9g19.1g
Annoskoko puolitettuna1460g1291kcal12.3g74.6g26g9.6g
Arvot/100g100g88kcal0.8g5.1g1.8g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=390026