Lihakastike (kerma+pippuri)

Poista lihasta nahka ja läskit.

Pilko ja ruskista pannulla muutamassa erässä.

Huuhtele pannu välillä vedellä ja kaada vesi kattilaan lihojen päälle.

Ripottele vehnäjauhot viimeisen lihaerän päälle ja anna ruskistua.

Lisää pilkotut sipulit kattilaan, mausta suolalla ja pippureilla.

Keittele muutama tunti välillä sekoittaen, ettei jauhosuuruste pala pohjaan kiinni.

Kun liha on mureaa, lisää kerma ja Maizenaa (1dl), kiehauta kypsäksi.

Tarkista maku ja nauti esim.

lanttulaatikon kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 292 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Uuniliha possu (Ei tiedossa), annos 100g250g325kcal2.5g2.5g2.5g2.5g
Vehnäjauho puolikarkea 16g56kcal1.7g11.4g0.2g0.6g
Sipuli (kuorittu)45g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Vesi250g0kcal0g0g0g0g
Suuruste, ruskea kastike (Maizena), annos 15g15g57kcal0.2g13.8g0.1g0g
Oliiviöljy 7.5g66kcal0g0g7.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1168g1033kcal10g59.8g20.8g7.8g
Valittu annoskoko584g517kcal5g29.9g10.4g3.9g
Annoskoko puolitettuna292g258kcal2.5g15g5.2g2g
Arvot/100g100g88kcal0.9g5.1g1.8g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=390026