Lihakastike (kerma+pippuri)

Poista lihasta nahka ja läskit.

Pilko ja ruskista pannulla muutamassa erässä.

Huuhtele pannu välillä vedellä ja kaada vesi kattilaan lihojen päälle.

Ripottele vehnäjauhot viimeisen lihaerän päälle ja anna ruskistua.

Lisää pilkotut sipulit kattilaan, mausta suolalla ja pippureilla.

Keittele muutama tunti välillä sekoittaen, ettei jauhosuuruste pala pohjaan kiinni.

Kun liha on mureaa, lisää kerma ja Maizenaa (1dl), kiehauta kypsäksi.

Tarkista maku ja nauti esim.

lanttulaatikon kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 292 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Uuniliha possu (Ei tiedossa), annos 100g375g488kcal3.8g3.8g3.8g3.8g
Vehnäjauho puolikarkea 24g84kcal2.5g17.1g0.3g0.9g
Sipuli (kuorittu)68g18kcal0.9g3.2g0.1g1.1g
Vesi375g0kcal0g0g0g0g
Suuruste, ruskea kastike (Maizena), annos 15g23g86kcal0.2g20.7g0.1g0g
Oliiviöljy 11g100kcal0g0g11.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1752g1549kcal14.8g89.6g31.2g11.6g
Valittu annoskoko876g775kcal7.4g44.8g15.6g5.8g
Annoskoko puolitettuna438g387kcal3.7g22.4g7.8g2.9g
Arvot/100g100g88kcal0.8g5.1g1.8g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=390026