Täytetyt paprikat (Jemista)
Mukailtu resepti kirjasta Kreetalainen keittokirja (Merja Tuominen-Gialitaki)
4 punaista paprikaa
200 g fetaa
2 (isoa) sipulia
2 porkkanaa
1 nippu persiljaa
1 rkl minttua
2 dl riisiä
1 dl oliiviöljyä
suolaa
2 sitruunan mehu
Irrota paprikoista "lakki" ja puhdista sisus.
Keitä riisi.
Sekoita joukkoon raastettu porkkana, paloiteltu feta, puolet öljystä, hienonnettu sipuli, persilja, minttu ja suola.
Täytä paprikat ja asettele uunivuokaan.
Valele loput öljystä vihannesten päälle ja lisää uunivuokaan muutama kupillinen vettä.
Paista 170-asteisessa uunissa noin 1½ tuntia.
Tarkista välillä, että vuoassa on koko ajan hieman vettä.
Lisää tarvittaessa pieniä määriä.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 363 grammaa
Lilli91