Maailman helpoin leipä
Sekoita kuivat aineet kulhossa.
Lisää 40-asteinen vesi ja sekoita taikinaksi puuhaarukalla turhia vaivaamatta.
Taikina saa olla hieman normaalia löysempää.
Anna kohota huoneenlämmössä 16-18h.
Laita uuniin kannellinen kattila tai uunivuoka, lämmitä uuni 250 asteeseen.
Kumoa taikina kuumaan vuokaan (ei tarvitse voidella) ja paista kannen alla 30min.
Ota kansi pois ja jatka paistamista 15 min.
Kääri leipä pyyhkeeseen ja anna huilia hetken ennen syömistä.
Painosta häviää 1/4 paistamisen yhteydessä.
Leipä on todella hyvää, vanhanaikaisen makuista ja hyvin säilyvää, ei tule hiivan makuiseksi muutamassakaan päivässä.
Kova kuori ja pehmeä sydän.
Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa
Maumau