Karppi banoffee
Vähähiilihydraattinen banoffee-torttu
85 g luomuvoita (voi olla suolattua, jotta maku on täyteläisempi)
240 ml = 150 g luomumantelijauhoa (Ölmühle Solling)
5 dl luomukuohukermaa
240 ml = 140 g ruskean sokerin korviketta
1 rkl banaaniaromia
Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä.
Laita uuni kuumenemaan 150 °C:een.
Sekoita mantelijauho 80 ml:aan ruskean sokerin korviketta.
Sekoita sula voi mantelijauho-ruskean sokerin korvike -seokseen.
Painele seos napakasti vuoan pohjalle.
Itse käytin 27 X 18 cm lasivuokaa.
Laita 2 dl kuohukermasta kattilaan.
Lisää loput (160 ml) ruskean sokerin korvikkeesta ja sekoita hyvin.
Keitä kermaa ja ruskean sokerin korviketta kovalla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes seos alkaa saota ja se on kuin paksuhkoa kastiketta.
Tähän menee noin 10 minuuttia.
Toffeen ei tulisi olla tässä vaiheessa liian paksua, koska toffee jähmettyy jäähtyessään.
Poista kattila liedeltä, lisää banaaniaromi ja anna toffeen jäähtyä.
Paista torttupohjaa noin 20 minuutin ajan kunnes se on kullanruskeaa.
Anna pohjan jäähtyä mielellään jääkaapissa.
Kun toffee ja torttupohja ovat jäähtyneet, vatkaa jäljellä oleva kuohukerma (3 dl) vaahdoksi.
Levitä toffee torttupohjan päälle ja kuorruta vatkatulla kermalla.
Koristele haluamallasi tavalla ja tarjoile.
Säilytä mahdolliset jämät jääkaapissa.
Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa
Siiliseula