Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Porsas-lanttupata

Tämä suomalainen teurastusajan ja syksyn juuressesongin perinneruoka on halpa ja helppo pataruoka, josta tulee helposti hyvinkin kasvispitoinen.

Kuullota liha omassa rasvassaan.

pilko kuorittu lanttu isohkoiksi kuutioiki, ja tee samoin porkkanoille ja perunoille sekä sipulille.

Kuullota aineksia padassa tovi ja lisää mukaan kasvisliemi ja vähän nestettä sekä maustepippureita ja (ripaus muskottia).

Hauduta pataa uunissa niin, että kasvikset alkavat likimain muusautua.

Nauti raastesalaatin kera.

Jos haluat korvaa perunat lantuilla ja porkkanoilla tai muilla juureksilla ja nauti pata keitettyjen perunoiden tai muusin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porsaan kylkisiivu (Pirkka), annos 100g300g741kcal54g0g57g0g
Lanttu 400g115kcal4g18.4g1.2g7.2g
Sipuli (kuorittu)70g19kcal0.9g3.4g0.1g1.2g
Porkkana 120g39kcal0.7g6.7g0.2g3.1g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 100g76kcal1.9g15.4g0.2g1g
Vesi300g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g28g34kcal0.7g1.7g2.5g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2636g2048kcal124.4g91.2g122.4g25.8g
Valittu annoskoko1318g1024kcal62.2g45.6g61.2g12.9g
Annoskoko puolitettuna659g512kcal31.1g22.8g30.6g6.5g
Arvot/100g100g78kcal4.7g3.5g4.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=393059