Vihiksen majoneesi
Ota sauvasekoitin ja korkea lasi tms. astia johon sekoitin mahtuu.
On tärkeää, että lasi on kapea.
Mittaa öljy erikseen, loput ainekset voit mitata suoraan lasiin.
Sekoita keltuaiset ja mausteet sekä etikka sekaisin.
Ala lisätä öljyä ohuena nauhan keltuaisseokseen koko ajan sauvalla sekoittaen.
Lisää öljyä varovaisesti, ettei majoneesi juoksetu.
Valmis majoneesi on paksua ja vaalean kellertävää, melkein lohkeavat kastiketta.
Jos majoneesi juoksetu voit koittaa korjata sen mittaamalla uuden keltuaisen ja sinapit joihin lisäät varovaisesti juoksettunutta majoneesi massaa.
Tämä on hyvää jossa maistuu aidot raaka-aineet, öljy, kanamuna ja sinappi.
Liki lisäaineetonta.
Kotitekoinen majoneesi säilyy jääkaapissa peitettynä 3-4 päivää kunhan se ei ole lämmennyt välillä.
Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa
Jaska78