Mississipiläinen mud pie
1.Taikina: Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja nypi voi joukkoon, kunnes saat pehmeää taikinaa.
Lisää vesi.
Kääri taikina tuorekelmuun ja pane 15 minuutiksi jääkaappiin. 2. Kauli taikina kevyesti jauhoitetulla työtasolla ja vuoraa sillä irtopohjainen tai posliininen torttuvuoka (halkaisija 23 cm). Peitä leivinpaperilla ja pane päälle painoksi kuivattuja herneitä . Paista taikinapohjaa 190-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Ota herneet ja paperi pois ja paista vielä 10 minuuttia. 3. Täyte: Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakaojauhe, sulatettu suklaa ja kevytkerma.
Laita täyte pohjan päälle ja paista 45 min 160C uunissa.
Anna piirakan jäähtyä täysyin ja siirrä sitten tarjoiluastialle.
Peitä kermavaahdolla ja koristele suklaalastuilla.
Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 187 grammaa
Kaide68