Pähkinä-aprikoosi saaristolaislimppu, Maidoton, Laktoositon
Reseptistä tulee 2 pitkää limppua
5 dl omenamehua
2 pss kuivahiivaa
1½ dl siirappia
1½ tl ruususuolaa
1½ dl kaljamaltaita
1 dl mämmi-/leipämaltaita
1½ dl kauraleseitä
1½ dl karkeita ruisjauhoja
4-5 dl Luomu täysjyvävehnäjauhoja
100 g pehmeitä aprikooseja
125 g cashewpähkinöitä
VUOKIEN VOITELUUN
Flora Culinesse Laktoositon kasviöljyvalmiste
LEIPIEN VOITELUUN
1 rkl siirappia
1 rkl vettä
1. Kuumenna neste n. 42 asteiseksi.
Lisää siirappi, suola, maltaat ja kautaleseet, sekä ruisjauhoihin sekoitettu kuivahiiva.
Sekoita edellisten joukkoon vähitellen vehnäjauhot ja lopuksi paloitellut aprikoosit ja pähkinät.
Taikina saa olla löysää.
2. Voitele vuoat Culinessella.
Jaa taikina kahteen pitkänomaiseen vuokaan.
Peitä vuoat leivinliinalla ja kohota lämpimässä paikassa ainakin tunnin ajan.
3. Paista leivät 175 asteisen uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti.
Voitele leivät nyt ensimmäisen kerran siirappivedellä.
Jatka paistamista 150 asteessa n puoli tuntia.
Mikäli leivät näyttävät tummuvan liikaa, peitä vuoat leivinpaperilla paistamisen loppupuolella.
4. Voitele leivät uudestaan siirappivedellä, kun otat ne pois uunista.
Kypsät leivät kumisevat koputettaessa niitä.
Kumoa leivät hiukan jäähtyneinä vuoista.
Anna jäähtyä hyvin, ennen kuin siirrät ne kylmään.
Leivät ovat parhaimmillaan muutaman päivän päästä.
Todella vaivattomia valmistaa ja erityisen herkullisia syödä.
Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 914 grammaa
Marjusaa