Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Pähkinä-aprikoosi saaristolaislimppu, Maidoton, Laktoositon

Reseptistä tulee 2 pitkää limppua

5 dl omenamehua
2 pss kuivahiivaa
1½ dl siirappia
1½ tl ruususuolaa
1½ dl kaljamaltaita
1 dl mämmi-/leipämaltaita
1½ dl kauraleseitä
1½ dl karkeita ruisjauhoja
4-5 dl Luomu täysjyvävehnäjauhoja
100 g pehmeitä aprikooseja
125 g cashewpähkinöitä

VUOKIEN VOITELUUN
Flora Culinesse Laktoositon kasviöljyvalmiste

LEIPIEN VOITELUUN
1 rkl siirappia
1 rkl vettä

1. Kuumenna neste n. 42 asteiseksi.

Lisää siirappi, suola, maltaat ja kautaleseet, sekä ruisjauhoihin sekoitettu kuivahiiva.

Sekoita edellisten joukkoon vähitellen vehnäjauhot ja lopuksi paloitellut aprikoosit ja pähkinät.

Taikina saa olla löysää.

2. Voitele vuoat Culinessella.

Jaa taikina kahteen pitkänomaiseen vuokaan.

Peitä vuoat leivinliinalla ja kohota lämpimässä paikassa ainakin tunnin ajan.

3. Paista leivät 175 asteisen uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti.

Voitele leivät nyt ensimmäisen kerran siirappivedellä.

Jatka paistamista 150 asteessa n puoli tuntia.

Mikäli leivät näyttävät tummuvan liikaa, peitä vuoat leivinpaperilla paistamisen loppupuolella.

4. Voitele leivät uudestaan siirappivedellä, kun otat ne pois uunista.

Kypsät leivät kumisevat koputettaessa niitä.

Kumoa leivät hiukan jäähtyneinä vuoista.

Anna jäähtyä hyvin, ennen kuin siirrät ne kylmään.

Leivät ovat parhaimmillaan muutaman päivän päästä.

Todella vaivattomia valmistaa ja erityisen herkullisia syödä.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 914 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omenamehu, täysmehu (Rainbow), annos 200g500g113kcal1.5g27.5g1.5g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g22g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 210g633kcal0.2g155.6g0g0g
Kaljamallas, tuoppi (Laihian mallas), annos 100g150g459kcal17.9g91.4g2.4g25.2g
Mämmi- ja leipämaltaita (Laihian mallas oy), annos 1000g100g330kcal10.8g65.9g2.4g12g
Kauralese, Myllärin Luomu 1dl=50g150g383kcal27.3g69.8g11.6g24.3g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g150g435kcal15g85.5g3.5g30g
Täysjyvävehnäjauho (Liperin mylly), annos 100g300g1080kcal39g207g9g30g
Aprikoosi, keskiarvo, kivetön 100g53kcal1.1g10.6g0.1g1.9g
Cashewpähkinä 125g718kcal25g23.5g57.9g4.4g
Flora culinesse laktoositon (Unilever), annos 10g20g13kcal0g0g1.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3654g8432kcal275.6g1473.6g179.6g255.6g
Valittu annoskoko1827g4216kcal137.8g736.8g89.8g127.8g
Annoskoko puolitettuna914g2108kcal68.9g368.4g44.9g63.9g
Arvot/100g100g231kcal7.5g40.3g4.9g7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=398524