Valkosipuli-porkkanaperunat, Maidoton, Gluteeniton

8 (700 g) kiinteitä peunoita
11 (55 g) valkosipulöin kynttä
2 (120 g) sipulia
2 (170 g ) porkkanaa
3 rkl Culinesse (Maidoton, Laktoositon)
kasvirasvavalmiste
1½ tl ruususuolaa
Mustapippuria
2 rkl luomu rypsiöljyä

1. Kuori perunat, porkkanat, valkosipulit ja sipulit.

2. Leikkaa kaikki ohuiksi siivuiksi.

3. Huuhtele ja kuivaa perunaviipaleet.

4. Kuullota peruna-, porkkana-, valkosipuli- ja sipuliviipaleet kolmessa erässä kuumalla pannulla ruokalusikallisessa Culinessea.

5. Ripottele jokaiseen erään n. ½ tl ruususuolaa ja mustapippuria myllystä
6. Laita kuullotetut juurekset uuninkestävään vuokaan.

7. Tipauta muutamia pisaroita (n. pari rkl) luomu rypsiöljyä kuullotettujen juuresten päälle vuokaan.

8. Laita vuoka 180 asteiseen uuniin keskitasiolle n. 35-45 minuutiksi, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Nautiskele tätä maidotonta ja gluteenitonta herkkua hyvässä seurassa (saa yksinkin nautiskella) broilerirullien ja hunajporkkanoitten kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 188 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g815g489kcal12.2g106g0.8g7.3g
Valkosipuli 64g69kcal5.1g10.4g0.4g1.3g
Sipuli (kuorittu)140g38kcal1.8g6.7g0.3g2.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g198g55kcal1.2g11.8g0.4g4.9g
Culinesse (Flora), annos 10g52g241kcal0.3g0.3g26.7g0g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 3.5g10kcal0.4g1.3g0.1g0.9g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 33g288kcal0g0g32.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2632g2382kcal42g273g122.6g33.6g
Valittu annoskoko1316g1191kcal21g136.5g61.3g16.8g
Annoskoko puolitettuna658g596kcal10.5g68.3g30.7g8.4g
Arvot/100g100g91kcal1.6g10.4g4.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=399165