Valkosipuli-porkkanaperunat, Maidoton, Gluteeniton

8 (700 g) kiinteitä peunoita
11 (55 g) valkosipulöin kynttä
2 (120 g) sipulia
2 (170 g ) porkkanaa
3 rkl Culinesse (Maidoton, Laktoositon)
kasvirasvavalmiste
1½ tl ruususuolaa
Mustapippuria
2 rkl luomu rypsiöljyä

1. Kuori perunat, porkkanat, valkosipulit ja sipulit.

2. Leikkaa kaikki ohuiksi siivuiksi.

3. Huuhtele ja kuivaa perunaviipaleet.

4. Kuullota peruna-, porkkana-, valkosipuli- ja sipuliviipaleet kolmessa erässä kuumalla pannulla ruokalusikallisessa Culinessea.

5. Ripottele jokaiseen erään n. ½ tl ruususuolaa ja mustapippuria myllystä
6. Laita kuullotetut juurekset uuninkestävään vuokaan.

7. Tipauta muutamia pisaroita (n. pari rkl) luomu rypsiöljyä kuullotettujen juuresten päälle vuokaan.

8. Laita vuoka 180 asteiseen uuniin keskitasiolle n. 35-45 minuutiksi, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Nautiskele tätä maidotonta ja gluteenitonta herkkua hyvässä seurassa (saa yksinkin nautiskella) broilerirullien ja hunajporkkanoitten kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 188 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g1048g629kcal15.7g136.3g1g9.4g
Valkosipuli 82g89kcal6.5g13.4g0.5g1.7g
Sipuli (kuorittu)180g49kcal2.3g8.6g0.4g3.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g255g71kcal1.5g15.1g0.5g6.4g
Culinesse (Flora), annos 10g67g310kcal0.3g0.3g34.4g0g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 4.5g13kcal0.5g1.7g0.1g1.2g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 42g371kcal0g0g41.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3384g3063kcal53.6g350.8g157.6g43.6g
Valittu annoskoko1692g1531kcal26.8g175.4g78.8g21.8g
Annoskoko puolitettuna846g766kcal13.4g87.7g39.4g10.9g
Arvot/100g100g91kcal1.6g10.4g4.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=399165