Monnen kaalipata
Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.
Mittaa ison kattilan pohjalle vesi ( 4- 6 dl ). Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.
Kääntele välillä kauhalla.
Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ( 1 dl ) ja suola.
Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.
Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.
Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi ( 4rkl ) sekä mustapippuria ( 1tl) ja meirami ( 4 tl ) padan joukkoon.
Anna kiehua vielä väh. 5 min. Tarjoile esim.
puolukkahillon / -survoksen kanssa.
Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 290 grammaa
Jojostop