Gluteeniton siemenleipä
26 x 10 cm leipävuoallinen
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
(pähkinät voi rouhia esim sauvasekoittimella)
- Sulata vesihauteessa kookosöljy ja hunaja juoksevaksi.
- Sekoita öljy-hunajaseos veden kanssa ja lisää kuivien aineiden joukkoon.
Sekoittele, kunnes taikina on jähmeää.
Mikäli vaikuttaa liian kuivalta, lisää vettä hiljalleen.
- Kaada taikina pitkulaiseen leipävuokaan, peitä liinalla ja anna tekeytyä jääkaapissa 2-12 h.
- Lämmitä uuni 175 C ja paista keskiosassa n. 30 min. Kaada leipä vuoasta ritilän päälle ja paista vielä n. 45 min.
- Leipä on kypsä, kun se kuulostaa ontolta koputeltaessa.
- Anna jäähtyä ja nauti!
Huomioita:
- Tämä ohje on muokattu Kiitos Hyvää -blogista (http://www.lily.fi/blogit/kiitos-h
yvaa/viikonloppuleipa?page=1#commen
ts)
- Tattarin voi korvata kauralla
- Pellavansiemenrouhe imee paljon enemmän nestettä kuin kokonaiset pellavansiemenet, huomio tämä siis veden määrässä.
Taikina saa kuitenkin olla aika jähmeää.
Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa
Anskunau