Uunimakkara hapankaalipedillä

Silppua pekoni ja paista sitä hieman pannulla, niin että suurimmat rasvat erottuvat ja pekonista tulee rapsakkaa.

Laita uunivuokaan liotettu hapankaali, pekonit, herneet, ripaus suolaa ja pippuria sekä kerma.

Sekoita ainekset.

Tee makkaran päälle viiltoja ja upota makkara osittain hapankaalipetiin.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 20 min. Kypsennyksen loppuvaiheessa sipaise makkaroiden päälle hieman sinappia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 269 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali 501g141kcal5.4g21.5g1g10.3g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g250g133kcal14.3g13.3g2.5g0g
Pekoni, paistettu 94g483kcal15.4g0g47.6g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 0g0kcal0g0g0g0g
Lenkki, kevyt sininen HK501g851kcal50g50g50g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2690g3215kcal170.2g169.6g202.2g21.6g
Valittu annoskoko1345g1608kcal85.1g84.8g101.1g10.8g
Annoskoko puolitettuna673g804kcal42.6g42.4g50.6g5.4g
Arvot/100g100g120kcal6.3g6.3g7.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=403174