Uunimakkara hapankaalipedillä

Silppua pekoni ja paista sitä hieman pannulla, niin että suurimmat rasvat erottuvat ja pekonista tulee rapsakkaa.

Laita uunivuokaan liotettu hapankaali, pekonit, herneet, ripaus suolaa ja pippuria sekä kerma.

Sekoita ainekset.

Tee makkaran päälle viiltoja ja upota makkara osittain hapankaalipetiin.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 20 min. Kypsennyksen loppuvaiheessa sipaise makkaroiden päälle hieman sinappia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 269 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali 601g169kcal6.4g25.8g1.1g12.3g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g300g159kcal17.1g15.9g3g0g
Pekoni, paistettu 113g580kcal18.5g0g57.1g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 0g0kcal0g0g0g0g
Lenkki, kevyt sininen HK601g1021kcal60.1g60.1g60.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3228g3858kcal204.2g203.6g242.6g25.8g
Valittu annoskoko1614g1929kcal102.1g101.8g121.3g12.9g
Annoskoko puolitettuna807g964kcal51.1g50.9g60.7g6.5g
Arvot/100g100g120kcal6.3g6.3g7.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=403174