Uunimakkara hapankaalipedillä

Silppua pekoni ja paista sitä hieman pannulla, niin että suurimmat rasvat erottuvat ja pekonista tulee rapsakkaa.

Laita uunivuokaan liotettu hapankaali, pekonit, herneet, ripaus suolaa ja pippuria sekä kerma.

Sekoita ainekset.

Tee makkaran päälle viiltoja ja upota makkara osittain hapankaalipetiin.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 20 min. Kypsennyksen loppuvaiheessa sipaise makkaroiden päälle hieman sinappia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 269 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali 701g197kcal7.5g30.1g1.3g14.4g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g350g186kcal20g18.6g3.5g0g
Pekoni, paistettu 131g677kcal21.6g0g66.6g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 0g0kcal0g0g0g0g
Lenkki, kevyt sininen HK701g1191kcal70.1g70.1g70.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3766g4501kcal238.4g237.6g283g30.2g
Valittu annoskoko1883g2251kcal119.2g118.8g141.5g15.1g
Annoskoko puolitettuna942g1125kcal59.6g59.4g70.8g7.6g
Arvot/100g100g120kcal6.3g6.3g7.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=403174