Uunimakkara hapankaalipedillä

Silppua pekoni ja paista sitä hieman pannulla, niin että suurimmat rasvat erottuvat ja pekonista tulee rapsakkaa.

Laita uunivuokaan liotettu hapankaali, pekonit, herneet, ripaus suolaa ja pippuria sekä kerma.

Sekoita ainekset.

Tee makkaran päälle viiltoja ja upota makkara osittain hapankaalipetiin.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 20 min. Kypsennyksen loppuvaiheessa sipaise makkaroiden päälle hieman sinappia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 269 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali 800g225kcal8.6g34.4g1.5g16.4g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g400g212kcal22.8g21.2g4g0g
Pekoni, paistettu 150g773kcal24.7g0g76g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 0g0kcal0g0g0g0g
Lenkki, kevyt sininen HK800g1360kcal80g80g80g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4300g5139kcal272.2g271.2g323g34.4g
Valittu annoskoko2150g2570kcal136.1g135.6g161.5g17.2g
Annoskoko puolitettuna1075g1285kcal68.1g67.8g80.8g8.6g
Arvot/100g100g120kcal6.3g6.3g7.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=403174