Uunimakkara hapankaalipedillä

Silppua pekoni ja paista sitä hieman pannulla, niin että suurimmat rasvat erottuvat ja pekonista tulee rapsakkaa.

Laita uunivuokaan liotettu hapankaali, pekonit, herneet, ripaus suolaa ja pippuria sekä kerma.

Sekoita ainekset.

Tee makkaran päälle viiltoja ja upota makkara osittain hapankaalipetiin.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 20 min. Kypsennyksen loppuvaiheessa sipaise makkaroiden päälle hieman sinappia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 269 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali 1001g282kcal10.7g43g1.9g20.5g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g501g265kcal28.5g26.5g5g0g
Pekoni, paistettu 188g967kcal30.9g0g95.1g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 0g0kcal0g0g0g0g
Lenkki, kevyt sininen HK1001g1702kcal100.1g100.1g100.1g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5380g6430kcal340.4g339.2g404.2g43g
Valittu annoskoko2690g3215kcal170.2g169.6g202.1g21.5g
Annoskoko puolitettuna1345g1608kcal85.1g84.8g101.1g10.8g
Arvot/100g100g120kcal6.3g6.3g7.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=403174