Uunimakkara hapankaalipedillä

Silppua pekoni ja paista sitä hieman pannulla, niin että suurimmat rasvat erottuvat ja pekonista tulee rapsakkaa.

Laita uunivuokaan liotettu hapankaali, pekonit, herneet, ripaus suolaa ja pippuria sekä kerma.

Sekoita ainekset.

Tee makkaran päälle viiltoja ja upota makkara osittain hapankaalipetiin.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 20 min. Kypsennyksen loppuvaiheessa sipaise makkaroiden päälle hieman sinappia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 269 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali 200g56kcal2.1g8.6g0.4g4.1g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g100g53kcal5.7g5.3g1g0g
Pekoni, paistettu 38g193kcal6.2g0g19g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 0g0kcal0g0g0g0g
Lenkki, kevyt sininen HK200g340kcal20g20g20g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1075g1285kcal68g67.8g80.8g8.6g
Valittu annoskoko538g642kcal34g33.9g40.4g4.3g
Annoskoko puolitettuna269g321kcal17g17g20.2g2.2g
Arvot/100g100g120kcal6.3g6.3g7.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=403174