Uunimakkara hapankaalipedillä

Silppua pekoni ja paista sitä hieman pannulla, niin että suurimmat rasvat erottuvat ja pekonista tulee rapsakkaa.

Laita uunivuokaan liotettu hapankaali, pekonit, herneet, ripaus suolaa ja pippuria sekä kerma.

Sekoita ainekset.

Tee makkaran päälle viiltoja ja upota makkara osittain hapankaalipetiin.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 20 min. Kypsennyksen loppuvaiheessa sipaise makkaroiden päälle hieman sinappia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 269 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali 300g85kcal3.2g12.9g0.6g6.2g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g150g80kcal8.6g8g1.5g0g
Pekoni, paistettu 56g290kcal9.3g0g28.5g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 0g0kcal0g0g0g0g
Lenkki, kevyt sininen HK300g511kcal30g30g30g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1614g1929kcal102.2g101.8g121.2g13g
Valittu annoskoko807g965kcal51.1g50.9g60.6g6.5g
Annoskoko puolitettuna404g482kcal25.6g25.5g30.3g3.3g
Arvot/100g100g120kcal6.3g6.3g7.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=403174