Kallion hiilarikana
Itketä munakoisot, eli siivuta munakoiso muutamaan siivuun, ripottele suolaa tasaisesti, et tarvitse paljoa, odota muutama minuutti, ja pyyhi munakoison pinnalle ilmestyneet pisarat, toista siivujen toiselle puolelle.
Pannu kuumenemaan, pilko kaikki kasvikset.
Kun pannu on valmis, lisää maapähkinäöljy (maultaan paras aasialaistyyppisiin ruokiin), ja ensimmäisenä tirisemään kanat, paprikat ja sipulit, kun kana on suunnilleen puoliksi kypsynyt, voit lisätä muut kasvikset, EI LINSSEJÄ.
Kun kanat ovat kypsiä, voit lisätä kookosmaidon ja kalakastikkeen.
VINKKI: lisää sekaan pari limen lehteä, toimivat kuin laakeri, antavat makua, mutta niitä ei syödä! Löytyy halvalla aasialaisista ruokakaupoista, tekee ison muutoksen aasiasafkoihisi.
Jos aiot lisätä currya, tee se myös nyt.
Kun tuoksu alkaa olemaan kohdillaan, tarkasta maku.
Jos kaipaat lisää suolaisuutta, lisää varovasti soijaa ja/tai kalakastiketta.
Sitten losauta tomaattimurska mukaan, ja anna porista vielä hetken aikaa kannen alla.
En mainitse aikoja ja lämpötiloja, koska en seuraa niitä.
Pannu on alkuvaiheesa minulla täysillä, loppuvaiheessa noin puoliteholla.
Hellat kun ovat joskus aika erilaisia, etköhän nää itse milloin mikäkin on kypsää :-)
Kun olet tyytyväinen tuotokseesi, lisää vielä valmiiksi kypsennetyt linssit.
Voit myös käyttää kuivalinssejä ja kypsentää ne itse, mutta valmiiksi kypsennetyt ovat helppoja, löytyvät purkkiosastoilta pahvipakkauksissa.
Jos haluat vähentää hiilareita, mutta säilyttää maun, suosittelen jättämään munakoison pois, sen maku ei ole niin suuressa roolissa.
Linssejä on tässä myös kaksi 285g pakettia, niistä toisen voi jättää veks.
SYÖ.
Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 666 grammaa
Vuohi666