Provencelainen bisquekeitto
Silputa iso porkkana, iso sipuli ja iso varsi lehtiselleriä.
Paista kolmea pekonisiivua padassa ja poista liha, kun rasva on sulanut.
Kuullosta sipuli-selleri-porkkanaseosta rasvassa kunnos porkkana on läpikuultavaa.
Lisää joukkoon kahden ison tomaatin silppu, pari teelusikallista raastettua appelsiinin kuorta, ripaus cayannepippuria ja noin 2 ruokalusikallista hummerifondia sekä vaalealihainen kala, äyriäiset ja noin litra vettä sekä myös pari ruokalusikallista pastista eli ranskalaista anisviinaa (jotkut käyttävät myö lorausta valkkaria)
Anna porista (ei kiehua) noin 20 minuuttia.
Soseuta keitto ja viimeisele se noin desillä kuohukermaa.
Pilko keiton päälle pekoni ja ripottele keittoon tilliä.
Nauti patongin kanssa.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 606 grammaa
Lessi