Sei-paistos
Uudemmissa kotitalousoppikirjoissa on hyviä perusreseptejä, jotka ovat edukkaita ja kohtuullisen makuisiakin.
Yksi tälläinen on "Kiinalainen kalapaistos", joka ei kyllä mitään kiinalaista ole nähnytkään, joten siksi resepti on tässä vain nimellä sei-paistos.
Olen jättänyt reseptistä pois curryn ja oreganon joita niitäkin voi kokeilla.
Tälläkin maustamisella tuli aivan erinomaista.
Mausteita voi kokeilla hieman oman maun mukaan.
Tomaatiksi laitoin muutamaan osaan pilkottuja kirsikkatomaatteja mutta mikä tahansa tomaatti käy hyvin.
Itse ohje:
Laita jäinen mahdollisesti annospaloiksi valmiiksi pilkottu kala sille sopivaan uunivuokaan.
Pintamausta kala ja lisää päälle pilkottu sipula sekä tomaatti.
Kaada lopuksi kolme juuston kerma kalan päälle ja ripottele hieman juustoraastetta pinnalle.
Paista n. 200 asteessa 30 minuuttia.
Nauti perunamuusin tai perunoiden ja/tai höyrytettyjen kasvisten kanssa.
Höyrytetty kukkakaali sopii esimerkiksi kevyämpänä vaihtoehtona loistavasti tämän kalapaistoksen kanssa.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 203 grammaa
Aporma