Sitruuna-tillikermaviilikastike

Sekoita ainekset keskenään ja laita kylmään mahdollisuuksien mukaan vetäytymään.

Sitruunamehu tulee sitruunasta puristettuna tai otat sen sitten pullosta.

Puolen sitruunan mehu riittää.

Tilli alkuperäisessä ohjeessa oli joku 1 dl hienonnettua tilliä, mutta itse käytän tillijauhetta helppouden vuoksi.

Käytä salaatin ja aterian kastikkeena.

Erityisen hyvin se sopii kala-aterioille ja perussalaattiinkin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Tottuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevyt kermaviili hyla Valio 3.5% 200g933g607kcal29.9g44.8g32.7g0g
Sitruunamehu, laimentamaton37g7.8kcal0.1g0.6g0g0g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g4.7g7.9kcal0.4g1.5g0g0g
Sinappi 9g12kcal0.4g1.3g0.6g0.2g
Valkosipulisuola, mauste santa maria (Santa maria), annos 10g14g8.4kcal0.4g2.1g0g0g
Tilli mauste9g1.6kcal0.1g0.1g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2016g1289kcal62.6g100.8g66.8g0.4g
Valittu annoskoko1008g645kcal31.3g50.4g33.4g0.2g
Annoskoko puolitettuna504g322kcal15.7g25.2g16.7g0.1g
Arvot/100g100g64kcal3.1g5g3.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=408789