Sitruuna-tillikermaviilikastike

Sekoita ainekset keskenään ja laita kylmään mahdollisuuksien mukaan vetäytymään.

Sitruunamehu tulee sitruunasta puristettuna tai otat sen sitten pullosta.

Puolen sitruunan mehu riittää.

Tilli alkuperäisessä ohjeessa oli joku 1 dl hienonnettua tilliä, mutta itse käytän tillijauhetta helppouden vuoksi.

Käytä salaatin ja aterian kastikkeena.

Erityisen hyvin se sopii kala-aterioille ja perussalaattiinkin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Tottuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevyt kermaviili hyla Valio 3.5% 200g1200g780kcal38.4g57.6g42g0g
Sitruunamehu, laimentamaton48g10kcal0.1g0.8g0g0g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g6g10kcal0.5g1.9g0g0g
Sinappi 12g16kcal0.5g1.7g0.7g0.2g
Valkosipulisuola, mauste santa maria (Santa maria), annos 10g18g11kcal0.5g2.7g0g0g
Tilli mauste12g2kcal0.2g0.1g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2592g1658kcal80.4g129.6g85.6g0.4g
Valittu annoskoko1296g829kcal40.2g64.8g42.8g0.2g
Annoskoko puolitettuna648g415kcal20.1g32.4g21.4g0.1g
Arvot/100g100g64kcal3.1g5g3.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=408789