Sitruuna-tillikermaviilikastike

Sekoita ainekset keskenään ja laita kylmään mahdollisuuksien mukaan vetäytymään.

Sitruunamehu tulee sitruunasta puristettuna tai otat sen sitten pullosta.

Puolen sitruunan mehu riittää.

Tilli alkuperäisessä ohjeessa oli joku 1 dl hienonnettua tilliä, mutta itse käytän tillijauhetta helppouden vuoksi.

Käytä salaatin ja aterian kastikkeena.

Erityisen hyvin se sopii kala-aterioille ja perussalaattiinkin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Tottuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevyt kermaviili hyla Valio 3.5% 200g1333g867kcal42.7g64g46.7g0g
Sitruunamehu, laimentamaton53g11kcal0.2g0.9g0g0.1g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g6.7g11kcal0.5g2.1g0g0g
Sinappi 13g18kcal0.6g1.9g0.8g0.2g
Valkosipulisuola, mauste santa maria (Santa maria), annos 10g20g12kcal0.6g3g0g0g
Tilli mauste13g2.3kcal0.2g0.1g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2880g1842kcal89.6g144g95.2g0.6g
Valittu annoskoko1440g921kcal44.8g72g47.6g0.3g
Annoskoko puolitettuna720g461kcal22.4g36g23.8g0.2g
Arvot/100g100g64kcal3.1g5g3.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=408789