Sitruuna-tillikermaviilikastike

Sekoita ainekset keskenään ja laita kylmään mahdollisuuksien mukaan vetäytymään.

Sitruunamehu tulee sitruunasta puristettuna tai otat sen sitten pullosta.

Puolen sitruunan mehu riittää.

Tilli alkuperäisessä ohjeessa oli joku 1 dl hienonnettua tilliä, mutta itse käytän tillijauhetta helppouden vuoksi.

Käytä salaatin ja aterian kastikkeena.

Erityisen hyvin se sopii kala-aterioille ja perussalaattiinkin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Tottuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevyt kermaviili hyla Valio 3.5% 200g1600g1040kcal51.2g76.8g56g0g
Sitruunamehu, laimentamaton64g13kcal0.2g1g0g0.1g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g8g14kcal0.6g2.6g0.1g0g
Sinappi 16g21kcal0.7g2.3g1g0.3g
Valkosipulisuola, mauste santa maria (Santa maria), annos 10g24g14kcal0.7g3.6g0g0g
Tilli mauste16g2.7kcal0.2g0.2g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3456g2210kcal107.2g173g114.4g0.8g
Valittu annoskoko1728g1105kcal53.6g86.5g57.2g0.4g
Annoskoko puolitettuna864g553kcal26.8g43.3g28.6g0.2g
Arvot/100g100g64kcal3.1g5g3.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=408789